Tre iOS-spel jag fastnat för, som du borde testa

iPhonen är perfekt för en gammal speljunkie som jag. Man har inte direkt så mycket tid över på kvällar och helger, så det är perfekt att kunna plocka upp och köra en omgång/bana/fortsätta lite på sin karriär när man står i kö eller väntar på någon.

Här är tre spel jag fastnat för på sista tiden.

Mad Skills Motocross

Otrolig ”bara en gång till”-faktor på det här motocross-spelet, som har riktigt bra fysikmotor, bra kontroller och ett gäng roliga banor med lite speciella power-ups vartefter man kommer vidare.  Man spelar mot en statisk motståndare på varje bana, eller sig själv i ghost-läge. I nästa version ska man kunna köra mot ghosts från de till synes helt omöjliga tiderna som finns i topplistorna. Ska bli väldigt intressant att se hur de kört för att ibland halvera tiderna som man själv kör på.

Carcassonne

Ett strategi/brädspel för upp till fyra spelare, som är absolut roligast att spela online med någon man känner. Det är omgångsbaserat, så det tar ungefär 10 sekunder att få notisen om att det är sin tur och att lägga en bricka. Man kan även matcha upp sig med med någon slumpad person, då har man 90 sekunder på sig och bör ha ungefär en ostörd halvtimme över för en hel match. Det kostar lite mer, men är Universal så det funkar även på iPaden. Köp och bjud in mig på min mailadress så spelar vi!

Game Dev Story

Ett skönt litet spel om en spelutvecklarfirma i skön 8-bitarsgrafik med skön 8-bitarsmusik. Skönt retro. Skönt.

  • http://www.facebook.com/daniel.vikbladh Daniel Vikbladh

    Härligt. Tack för tipsen.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=563390038 Tobias Larsson

    Jag älskar Carcassone spela som vanligt men jag har hittat det även till Xbox360 som är det bästa spelet där :)