En helt vanlig vecka i Tim Ferriss-land

Imorse började jag dagen med en enorm frukost med varm choklad, mackor med honung och ost, juice och några chokladbitar (hoppsan). Efter en rätt normal lunch (Efter en Nogger till mellanmål) blev det fika på Andys Lekland, vilket innebär en jättecookie och en sjukt söt Chai Latte. Och en chokladboll. Till middag blev det vegofärs med en gräddig lök och tomatsås, och ris. Tog om två gånger. Med extra sås. Och så en GB Sandwich till efterrätt. Och så lite majschips nu mot kvällen.

Jag testar en diet.

Det här är fuskdagen. Resten av veckan har jag inte ätit något som innehåller mjöl, potatis, ris eller mjölk. Eller något annat ”vitt”. Har istället ersatt det med bönor av olika sorter, och mycket grönsaker. Slow-carb.

Dieten kommer från Tim Ferriss bok The 4-Hour Body. Sex dagars strikt mathållning, och en dag där man får, och ska, frossa loss hur mycket man vill.

Jag har väl inte rent fysiskt ett stort behov av en diet, förutom ett ungefärligt mountainbike-däck som ligger lite trivsamt runt magen. En rätt standard webbmage, helt enkelt. Jag tyckte det kunde vara kul att testa, om inte annat för att tvinga in lite bättre matvanor. Det är väldigt lätt att gå och småäta och ”slarva” med maten, särskilt när man är föräldraledig.

Den största skillnaden under den första ”strikta” perioden har varit mättnadskänslan. Jag har knappt varit hungrig innan det har varit dags för lunch eller middag. Har haft noll fysisk lust att småäta mellan måltiderna. Psykiskt sitter det lite där, men det övervinner man lätt, bara att se fram emot lördagen.

Tänkte testa en månad till att börja med. Tim Ferriss utlovar minus 9 kg på 30 dagar, får väl se hur det blir med det.