Skrillex på Nalen

Hur får man ett gäng medelålders utvecklare att dansa? Man ställer dem på scenen bakom Skrillex!

Magnus, min kompanjon i det just nu lätt sovande bandet Tiny, driver Sonic Charge som utvecklar grymma trummaskiner och växtsynthar. Skrillex är kund till honom och ville gärna träffas innan spelningen på Nalen i lördags. Jag och några vänner från XLN Audio hängde gärna på.

Efter lite förvirring med gästlistan och vilket hotell vi skulle ses på så ordnade sig allt och vi träffade Skrillex, Porter Robinson och turnéledar-Robert och hängde med dem i logen i två timmar innan Skrillex gick på.

Det blev mycket öl, skratt och musiknörderi. Vi fick höra nytt och osläppt material och fick en liten miniworkshop av Skrillex om hur han gör musik.

Vid ett tillfälle smög vi upp på en liten minibalkong och kollade in Porter Robinson som spelade innan. Skrillex försökte gömma sig så gott det gick, men någon såg honom och vrålet från publiken överröstade stackars Porter.

När det började bli dags för spelning tyckte plötsligt Skrillex att vi minsann skulle med upp på scenen under konserten. Det var bara att haka på, för den goda konstens skull. Lite klassisk svensk tvekan först, men sen var det bara att röja på under hela spelningen. Och vilket röj det blev, både från ett fullsatt Nalen och från oss på scenen!

Skrillex och hans crew var fantastiskt gästvänliga, snälla och roliga. Tack för en grym kväll!

 • http://niklasblog.com pivic

  Kul att han dök upp! Skumt med nördhorden bakom honom, måste ha sett sjukt ut för stackars publiken. Hoppas att SebastiAn kommer snart!

 • http://twitter.com/soniccharge Magnus Lidström

  Yikes. Kolla ögonen på alla scary monsters längst fram i publiken.

 • Anonym

  Jag vet! Undrar om blixten på min iPhone gjorde det där?

 • Anonym

  Haha, ”nördhop”. :-) Kände inte till SebastiAn, men det låter trevligt.