Veckans mysterium presenteras av mySafety

För några dagar sedan fick jag ett SMS från mySafety att ”mina nycklar” var på väg via rekommenderat brev. Jag tänkte inte så mycket mer på det, eftersom jag precis hade fått ett kärvande lås till lägenheten bytt. Antog att det var Svenska Bostäder som gjort nån miss, för jag fick ju nycklar av killen som bytte låset.

Idag fick jag och min sambo varsin avi för rekommenderat brev från mySafety. När jag hämtade mitt så var det en, för mig helt okänd, nyckelknippa i paketet.

Jag har en bricka från SpärrService på min nyckelknippa. Fick den i augusti förra året. Det var gratis i sex månader, men jag förlängde inte tjänsten när den gick ut.

Siffrorna på min och den okända nyckelknippans brickor är nästan samma: XXXXX50 och XXXXX30. Man får anta att någon människa (eller maskin) läst fel på brickan.

Frågorna hopar sig dock.
Hur kan ett sånt här misstag få ske för en sådan här tjänst?
Varför får jag en knippa utskickad även fast jag inte betalar för tjänsten?
Vad är det i min sambos rekommenderade brev?

Tack för ett spännande mysterium, mySafety!

 • mySafety – Kundombudsman

  Hej! Det som hänt är att vi råkat slå en siffra fel när vi sökte på brickan för att se vem den tillhörde. Denna rutin kommer vi nu strama upp och troligtvis installera en scanner som scannar av nyckelbricksnumret för att undvika fel som detta i framtiden. Vi returnerar nycklar även till personer som inte förlängt sitt abonnemang en viss tid efter abonnemangets upphörande i förhoppning att kunna få tillbaka personen som betalande kund. Lite goodwill alltså. Angående avin för rek-brevet som din sambo fått så kom vi ju fram till, när vi talades vid på telefon, att det inte kommer från oss. Ber så mycket om ursäkt för besväret och tackar så mycket för att du uppmärksammade detta så att nycklarnas rätte ägare kan få tillbaka dem. Hela processen med att kunden skall få tillbaka sina nycklar bygger ju i slutändan på att ärliga människor som du själv som lämnar in upphittade nycklar.

 • Chr

  Hej efter att din nyckelbricka gick ut , fick du hem ett erbrjudande om du ville förlänga ? vad står det på det ? är det så att man slipper dom efter 6 månader?

 • Anonym

  varför skickar ni fakturor till kunder som inte har beställt något? erat organisationsnummer kan du vara vänlig att skriva ut, samt namnet på eran VD/ägare..

 • Anonym

  varför skickar ni fakturor till kunder som inte har beställt något? erat organisationsnummer kan du vara vänlig att skriva ut, samt namnet på eran VD/ägare..